Μεταπήδηση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Πολιτική απορρήτου

Πολιτική πολιτική πολιτικη απορρήτου απορρητου

  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
5 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 Ροκομπλόκος

Ροκομπλόκος

    Θαυμαστής

  • Members
  • ΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδα
  • 112 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαΚάπου βαθιά κι ανήλιαγα...
Φήμη: 632

Δημοσιεύτηκε 22 Μάιος 2018 - 11:20:23

Καλησπέρα στην κοινότητα

 

Αν και δεν υπολόγιζα να ξαναπαίξω το ρόλο του θεματογράφου, νομίζω πως είναι ανάγκη να το κάνω…

 

Και ο λόγος είναι η “πολιτική απορρήτου”.

 

http://gr9.herozerogame.com/policy/

 

Αυτό το μακρινάρι που έστειλε η εταιρία σε όλους τους χρήστες.

Ένα μακρινάρι που θα έπρεπε να είχε αποσταλεί στην επίσημη γλώσσα της κάθε χώρας - παραλήπτη, μια και δεν είναι υποχρεωμένος ο κάθε χρήστης να γνωρίζει αγγλικά, από τη μία και σίγουρα δεν είναι υποχρεωμένος να συμφωνήσει, από την άλλη!

Αλλά αντίθετα με άλλες εφαρμογές και προγράμματα που είτε “κυκλοφορούν” στο διαδίκτυο είτε τα κατεβάζεις προς εγκατάσταση, εδώ δεν είχες την επιλογή γλώσσας, αλλά κυρίως την επιλογή να αρνηθείς, αλλά ούτε και να ρυθμίσεις το απόρρητο σύμφωνα με την κρίση σου. Πρέπει να “πατήσεις αποδοχή” για να συνεχίσεις… Συμφωνείς, δε συμφωνείς… Κάπως ενάντια στη δημοκρατία, την ελεύθερη βούληση και την προστασία προσωπικών δεδομένων, δε νομίζετε;

 

Επίσης υπάρχουν κάποια σημεία (που δε θα τα θίξω όλα για προφανή λόγο) που εμένα τουλάχιστον δε μου ακούγονται καλά… πχ:

 

Whr__NKPSceveNNF6zUyoA.png

 

Και για όσους δεν κατάλαβαν:

Spoiler

Επίσης δε βλέπω πουθενά “ρυθμίσεις απορρήτου” για κάποιο περίεργο λόγο, όπως αναφέρεται στο κείμενο.

Αν υπάρχει κάτι τέτοιο θα ήθελα να μας ενημερώσετε.

 

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς μπήκατε στον κόπο να το διαβάσετε, ποιοι είχατε τη δυνατότητα, μια και όπως προείπα το κείμενο δεν είναι στην επίσημη γλώσσα της χώρας μας, και πόσους από εσάς βρήκε σύμφωνους…

Αυτό που θα ήθελα να προτείνω, είναι το κείμενο να αποσταλεί ξανά. Μεταφρασμένο αυτή τη φορά και με επιλογές “συμφωνώ”, “διαφωνώ” & “ρυθμίσεις”.

 

 

Ευχαριστώ για το χρόνο σας


  • Αυτό αρέσει στον/η ioantheod, Mirakos, Lilika και σε 11 άλλους

giphy.gif


#2 Naty

Naty

    Χρυσός Ήρωας

  • Team Hero Zero
  • 1.201 μηνύματα
  • Κόσμος:GR4



Φήμη: 5.591

Δημοσιεύτηκε 23 Μάιος 2018 - 07:48:11

Καλησπέρα,
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχουμε υπάρχει μια διαδικασία μέχρι να γίνουν κάποια πράγματα . Αυτό σημαίνει πως η πολιτική απορρήτου ΕΠΡΕΠΕ με βάση το νόμο να έχει αυτή τη μορφή μέχρι τη στιγμή που θα μεταφραστούν στην γλώσσα της κάθε χώρας ( όπως δηλαδή ήτανε τόσο καιρό) . Το συγκεκριμένο ήταν πάντα εκεί γραμμένο στα ελληνικά. Το διαφωνώ σημαίνει δεν πατάω το κουμπάκι όποτε δεν παίζω το παιχνίδι. Θεωρώ πως σε κάθε παιχνίδι όταν διαφωνείς με τους όρους απλά δεν παίζεις.

Καλή συνέχεια!
  • Αυτό αρέσει σε Mirakos, ΤΕΜΠΕΛΗΣ και Statham

#3 Ροκομπλόκος

Ροκομπλόκος

    Θαυμαστής

  • Members
  • ΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδα
  • 112 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαΚάπου βαθιά κι ανήλιαγα...
Φήμη: 632

Δημοσιεύτηκε 23 Μάιος 2018 - 13:19:27

Καλησπέρα

 

Οι κανόνες, το νομικό πλαίσιο αν θέλεις, ενός προϊόντος (είτε αυτό είναι παιχνίδι, είτε ταινία, είτε μουσική, είτε εφαρμογή είτε ότι άλλο) που απευθύνεται σε τρίτους, αφορούν στο χρήστη και τις υποχρεώσεις του προς τον πάροχο - ιδιοκτήτη (είτε του ίδιου του προϊόντος, είτε των πνευματικών του δικαιωμάτων). Πώς επιτρέπεται να το χρησιμοποιεί, δηλαδή, και τι δεν πρέπει να κάνει (πχ παράνομη αναπαραγωγή, εξαγωγή δεδομένων και λοιπών στοιχείων που αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του παρόχου - δημιουργού - ιδιοκτήτη). Το οποίο, φυσικά, είναι άκρως κατανοητό και επιβεβλημένο, μιας και προστατεύει τον ιδιοκτήτη από τυχών παραεμπόριο, παράνομη κατοχή του προϊόντος, καταπάτηση πνευματικών δικαιωμάτων και φυσικά διαφυγόντα κέρδη. Κάτι που με βρίσκει σύμφωνο.

 

Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική απορρήτου, που είναι στην ουσία το αντίθετο. Είναι οι περιορισμοί που προστατεύουν το χρήστη από τις διάφορες εταιρίες παροχής υπηρεσιών! Είναι η ασπίδα του χρήστη στη βίαιη επίθεση της, τεράστιας πλέον, βιομηχανίας εκμετάλλευσης προσωπικών δεδομένων, που γιγαντώθηκε πατώντας στα “μέσα μαζικής αποχαύνωσης” και φυσικά στην αφέλεια (για να μην το πω αλλιώς) του μέσου χρήστη που πιστεύει πως με το να βγάζει στη φόρα τα πάντα, γίνεται πιο κοινωνικός και πιο αρεστός σε ένα πλασματικό περιβάλλον με αμφίβολους “φίλους”. Πιστεύω πως όλοι έχετε ενημερωθεί σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με το facebook, που φυσικά δεν είναι το μόνο, απλά αυτό ξεσκεπάστηκε…

 

Και εδώ περνάμε στις “δωρεάν” υπηρεσίες… Όπως τάχα είναι και το παιχνίδι που παίζουμε… Στο πιο μελανό κομμάτι της ιστορίας… Καλό είναι να σκεφτόμαστε πάντα πως “ο τσάμπας έχει πεθάνει” και πως ότι μας προσφέρεται δωρεάν, κάπου αλλού αποσκοπεί! Αυτό είναι νόμος! Όταν λοιπόν μια εταιρία ανακοινώνει πως με το “έτσι θέλω” οικειοποιείται το δικαίωμα συλλογής, καταγραφής, εξαγωγής και γενικότερα εκμετάλλευσης προσωπικών δεδομένων, για λογαριασμό της αλλά και για λογαριασμό τρίτων, όπως  το όνομα, η ηλικία, η χώρα και η πόλη διαμονής, ο τραπεζικός λογαριασμός, ακόμα και (άκουσον άκουσον) το περιεχόμενο του chat που είναι αστείρευτη πηγή πληροφοριών και ότι άλλο μπορεί να ανεβάσει ένας αφελής χρήστης, τότε καταλαβαίνουμε (όσοι έχουμε την απαιτούμενη οξυδέρκεια) πως το προϊόν πλέον γινόμαστε εμείς οι ίδιοι! Ένα προϊόν που τροφοδοτεί τα τεράστια σαγόνια της βιομηχανίας εκμετάλλευσης ανθρώπων!!!

 

Και για να μη μακρηγορώ, πιστεύω πως αυτό είναι κάτι που αφορά όλους μας, άσχετα με τη στάση που κρατάμε για “χ” ή “ψ” λόγους, και θα έπρεπε τουλάχιστον να ερωτηθούμε και να έχουμε το δικαίωμα να διαπραγματευθούμε!!! Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να επιτρέπουμε να διαχειρίζονται τρίτοι τα προσωπικά μας στοιχεία κατά το δοκούν!!!

 

Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που οι περισσότεροι εθελοτυφλούν και οι λόγοι είναι πολλοί για να τους αναλύσω εδώ…

Σκεφτείτε μόνο τι θα γινόταν σε μια μαζική αρνητική αντίδραση, και πόση ζημιά θα μπορούσαμε να κάνουμε σε τέτοιες εταιρίες που εκμεταλλεύονται την ίδια την ανθρώπινη φύση μας…

 

Το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε, είναι να αντιδράσουμε!

 

Τα υπόλοιπα τα αφήνω στη δική σας κριτική ικανότητα και οξυδέρκεια…

 

Καλή σας μέρα και ευχαριστώ για τον (ίσως λίγο παραπάνω) χρόνο που αφιερώσατε για να διαβάσετε αυτό το “μακρινάρι”.


  • Αυτό αρέσει στον/η DrSuperDuper, goof123, AlphaWarrior και σε άλλον ένα

giphy.gif


#4 DrSuperDuper

DrSuperDuper

    Χάλκινος Ήρωας

  • Members
  • ΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδα
  • 681 μηνύματα
  • Ομάδα:House of Miracles
  • Κόσμος:GR9
  • Ήρωας:DrSuperDuper
Φήμη: 3.172

Δημοσιεύτηκε 23 Μάιος 2018 - 17:36:54

Και εδώ περνάμε στις “δωρεάν” υπηρεσίες… Όπως τάχα είναι και το παιχνίδι που παίζουμε… Στο πιο μελανό κομμάτι της ιστορίας… Καλό είναι να σκεφτόμαστε πάντα πως “ο τσάμπας έχει πεθάνει” και πως ότι μας προσφέρεται δωρεάν, κάπου αλλού αποσκοπεί! Αυτό είναι νόμος!

 

Δεν ξέρω σε πόσους έχει γίνει αντιληπτό, αλλά όσοι παίζουν "δωρεάν", στην πραγματικότητα αφιερώνουν χρόνο και κόπο για να προσφέρουν ανταγωνισμό στους καλοπληρωτές. Για την ακρίβεια, αν οι δωρεάν παίκτες (που αποτελούν τη μεγάλη πλειοψηφία) ξαφνικά αποφάσιζαν να σταματήσουν να παίζουν, τότε όλοι οι servers θα ερήμωναν και το παιχνίδι θα κατέρρεε. Παρ' όλα αυτά, η εταιρία εδώ και ένα χρόνο, με αμφιλεγόμενες αναβαθμίσεις, κάνει ό,τι μπορεί για να μας δείξει ότι διακρίνει τους παίκτες σε "πελάτες" και "τζαμπατζήδες" και να εξασφαλίσει ότι οι πρώτοι θα κερδίζουν τους δεύτερους, no matter what. Χαρακτηριστική τέτοια "αναβάθμιση" αποτελεί η διακοπή της δυνατότητας να επεκτείνεις την ομάδα σου με κερδισμένα ντόνατς. Πλέον πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη. Παλιότερα το παιχνίδι ήταν πολύ πιο δίκαιο.

 

Όταν λοιπόν μια εταιρία ανακοινώνει πως με το “έτσι θέλω” οικειοποιείται το δικαίωμα συλλογής, καταγραφής, εξαγωγής και γενικότερα εκμετάλλευσης προσωπικών δεδομένων, για λογαριασμό της αλλά και για λογαριασμό τρίτων, όπως  το όνομα, η ηλικία, η χώρα και η πόλη διαμονής, ο τραπεζικός λογαριασμός, ακόμα και (άκουσον άκουσον) το περιεχόμενο του chat που είναι αστείρευτη πηγή πληροφοριών και ότι άλλο μπορεί να ανεβάσει ένας αφελής χρήστης, τότε καταλαβαίνουμε (όσοι έχουμε την απαιτούμενη οξυδέρκεια) πως το προϊόν πλέον γινόμαστε εμείς οι ίδιοι! Ένα προϊόν που τροφοδοτεί τα τεράστια σαγόνια της βιομηχανίας εκμετάλλευσης ανθρώπων!!!

 

Αυτό το θέμα είναι πολύ σύνθετο. Δεν αφορά μόνο το γεγονός ότι μια (οποιαδήποτε) εταιρία θέλει να επεξεργάζεται τις πληροφορίες των καταναλωτών για τους δικούς της εμπορικούς λόγους. Ο νόμος προσπαθεί να εξασφαλίσει και το ότι διαδικτυακές κοινότητες εντός παιχνιδιών δεν θα εξελιχθούν σε χώρους παράνομων ενεργειών. Φανταστείτε πχ. να ανακαλύψει η εταιρία ότι μέσα από το chat μιας ομάδας κάποιοι διακινούν ναρκωτικά ή σχεδιάζουν τρομοκρατικές ενέργειες και να μην έχει τη δυνατότητα να δώσει στοιχεία στην αστυνομία. Κι εμένα δε μου αρέσει να παρακολουθείται το chat της ομάδας μου, αλλά για να είμαι δίκαιος, αναγνωρίζω την ευθύνη που έχει αναλάβει η εταιρία που το φιλοξενεί και το θεωρώ "αναγκαίο κακό", με την προϋπόθεση ότι τα αρχεία καταγραφής θα διαγράφονται μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

 

Και για να μη μακρηγορώ, πιστεύω πως αυτό είναι κάτι που αφορά όλους μας, άσχετα με τη στάση που κρατάμε για “χ” ή “ψ” λόγους, και θα έπρεπε τουλάχιστον να ερωτηθούμε και να έχουμε το δικαίωμα να διαπραγματευθούμε!!! Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να επιτρέπουμε να διαχειρίζονται τρίτοι τα προσωπικά μας στοιχεία κατά το δοκούν!!!

 

Από ότι κατάλαβα, η "επίσημη γραμμή" της εταιρίας είναι "διαφωνείς με τους όρους; δεν παίζεις το παιχνίδι", χωρίς να τίθεται ζήτημα διαπραγμάτευσης. Καθαρή θέση. Εγώ με βάση αυτήν, έχω σταματήσει εδώ και καιρό να παίζω από το κινητό. Είδα ότι η εφαρμογή στα κινητά, πριν εγκατασταθεί ζητά να της δώσω πρόσβαση στη λίστα επαφών μου!! Και είπα: "Γιατί στον κόρακα θέλει να γνωρίζει τη λίστα επαφών μου;" Μου φάνηκε υπερβολικό, καταχρηστικό (ίσως και ύποπτο) και δεν την εγκατέστησα. Αν στην πορεία διαπιστώσω ότι κάτι παρόμοιο γίνεται και στο PC, θα το κλείσω τελείως το εργαλείο και θα παίζω μονόπολη με τα ξαδέρφια μου.


  • Αυτό αρέσει στον/η hero333, goof123, AlphaWarrior και σε άλλον ένα

#5 goof123

goof123

    Χρυσός Ήρωας

  • Coordinators
  • 1.089 μηνύματα
  • Κόσμος:GR10



Φήμη: 1.749

Δημοσιεύτηκε 23 Μάιος 2018 - 18:40:13

Καλησπέρα. Μπορεί να μας διαφωτίσει κάποιος για το πως θα μπορέσουμε να ανακαλέσουμε την συγκατάθεσή μας; 

 

(Το λέει στην ειδοποίηση που μας δώθηκε και για κάποιο άγνωστο λόγο δεν με αφήνει να την ανεβάσω..)



#6 AlphaWarrior

AlphaWarrior

    Ασημένιος Ήρωας

  • Members
  • ΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδα
  • 759 μηνύματα
  • Κόσμος:GR10






Φήμη: 1.546

Δημοσιεύτηκε 24 Μάιος 2018 - 19:20:28

Παίζουμε Ηero Zero καθαρά και ξεκάθαρα για να περνάει ωραία η ώρα μας. Εμένα προσωπικά δε με ενδιαφέρει αποθηκεύονται οι συνομιλίες μου είτε ομαδικές είτε ατομικές. Είμαι ο ΑlphaWarrior και αν θα πω στο τσάτ καλημέρα ποσώς με ενδιαφέρει αν μαθευτεί *. Κατανοώ ότι δεν είναι εύκολο να αποδέχεσαι ότι οποιαδήποτε στιγμή, η εταιρία έχει το δικαίωμα να κάνει άρση απορρήτου και να αποκαλύψει κάποιες πληροφορίες (πέρα από την πλάκα, όταν είσαι πόσα λβλ και σου λέει για να συνεχίσεις, πρέπει να αποδεχθείς, δεν θεωρείτε επιλογή, μιας και αναφέρθηκε πιο πάνω). Σχετικά με αυτές τις πληροφορίες: όντως με πείραξε πολύ και με έβαλε σε σκέψεις που μου ήρθε μήνυμα στο viber περί πολιτικής απορρήτου που σημαίνει ότι ο νόμος εφαρμόζεται γενικότερα όπου μπορεί να πραγματοποιηθεί παράνομη δραστηριότητα παρουσία διαλόγου. Αλλά εδώ συζητάμε για το Hero Zero. Αν θες να διαβιβάσεις εμπιστευτικές πληροφορίες, ΕΥΤΥΧΩΣ, υπάρχουν ακόμα τα μέσα (ίσως χρειαστεί λίγο ψάξιμο παραπάνω **). Αλλά παίζοντας ξαναλέω HZ, δεν έχω σκοπό να αποκαλύψω εμπιστευτικές πληροφορίες,οπότε  κατ' επέκτασην δεν με επηρεάζει αν ξέρουν αν θα μπω στην ομάδα "μπλέ λύκους" ή "αστυνόμοι του heiro zeiro". 

 

*Ίσως θα ήταν προτιμότερο να διευκρινίσουν ότι ο νεός αυτός "νόμος" τίθεται σε ισχύ από δω και στο εξής και θα δεν θα έχει εφαρμογή σε ήδη σταλμένα μηνύματα, μιας και η επιλογή ήταν "Συμφωνώ" και ΟΧΙ "Συμφωνούσα"  :P , γιατι τους είχα ικανούς να το κάνουν και αυτό..

 

**Ευτυχώς έχει αναπτυχθεί ο ψευτοκόσμος της ψευτοσυναλλαγής και παρέχονται υπηρεσίες ανώνυμης επικοινωνίας και συναλλαγής..


“Many young men started down a false path to their true destiny. Time and fortune usually set them aright.”





0 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες