Μεταπήδηση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Η επιρροή του γονεϊκού περιβάλλοντος στις σχέσεις μας

Θεωρία

  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
36 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 Hurric4ne VII

Hurric4ne VII

    Πλατινένιος Ήρωας

  • Team Hero Zero
  • 1.553 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαΩχ με ψάχνουν πάλι
  • Ομάδα:#TeamLucifer
  • Κόσμος:GR19






Φήμη: 4.441

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 11:18:34

Καλησπέρα σας!
Αυτό θα είναι αρκετά μεγάλο, καλή υπομονή για όποιον θέλει να το διαβάσει.
Σκεφτόμουν τις τελευταίες μέρες (βασικά αρκετές) μία θεωρία. Έχει να κάνει με το πως το γονεϊκό περιβάλλον μπορεί να επηρεάσει το τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τις σχέσεις μας, και ειδικότερα στις ρομαντικές. 
 
Reminder: Είναι απλά μία θεωρία. Μη το θεωρήσετε ως τίποτα παραπάνω και αν συμφωνείτε καλώς, αν όχι, είμαι πάντα εδώ για ανάλυση. 
Φυσικά και δε μπορούσα να καλύψω κάθε οπτική της επειδή το θέμα με τους γονείς είναι ευαίσθητο θέμα ατελείωτης συζήτησης. 
 
 
Γενική ιδέα
Ασχέτως αν όντως τους έχουμε ζήσει με αυτό το τρόπο, όλοι έχουμε ξεκινήσει τη ζωή μας με το να γνωρίζουμε πως πρέπει να έχουμε γονείς. Πιο συγκεκριμένα, ανθρώπους οι οποίοι θα μας αγαπούν ανιδιοτελώς. Πως οτιδήποτε και να κάνουμε, ό,τι και να πούμε, ποτέ δε θα σταματήσουν να μας βλέπουν με τον ίδιο τρόπο. Απλά και μόνο επειδή είμαστε παιδιά τους.
 
Μεγαλώνοντας, έχοντας αυτό υποσυνείδητα θα προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε αυτό το περιβάλλον στις σχέσεις μας. Πώς; Πόσες φορές έχετε δει πως περιμένατε να σας καταλάβουν, να σας κατανοήσουν και να μη σας δώσουν σημασία όσες φορές ήσασταν στις “ανάποδές” σας; Οι περισσότεροι από εμάς, χωρίς να το γνωρίζουμε, μπαίνουμε στη θέση του παιδιού. 
 
Ειδικότερα: 
 

1)   Πρότυπα και γνώριμο περιβάλλον

 

Οι περισσότερες γυναίκες συνήθως προσπαθούν να βρουν ένα άτομο του αντίθετου φύλου, σύμφωνα με το πρότυπο του πατέρα. Είτε το γενικότερο, κάποιος που να είναι σε θέση να τη προστατέψει και ταυτόχρονα να είναι ο στοργικός του εαυτός με αυτήν, είτε το πιο συγκεκριμένο που θα είναι κάποιος που πιστεύει πως έχει τα χαρακτηριστικά ενός καλού πατέρα. 
Ανάλογα για έναν άνδρα που ανήκει στο περισσότερο σύνολο, θα προσπαθήσει να βρει συνήθως το πρότυπο μίας μητέρας, μία γυναίκα που να είναι κατανοητική και είναι σε θέση να αποδεχτεί όλα τα κομμάτια του εαυτού του. Πιο συγκεκριμένα όπως προανέφερα, να ψάξει κάποια που να πιστεύει πως έχει τα χαρακτηριστικά μίας καλής μητέρας. 
 
Γενικότερα ο άνθρωπος νιώθει πιο άνετα και ασφαλής όταν αναδημιουργεί ένα γνώριμο περιβάλλον στις σχέσεις του. Ασυνείδητα, ακόμα και τα ελαττώματα κάποιου μας κάνουν να νιώθουμε πιο ασφαλείς, από τη στιγμή που τα έχουμε ξαναζήσει με κάποιο τρόπο στο παρελθόν. 
 
Για παράδειγμα, αν η κοπέλα κάποιου ατόμου είναι οξύθυμη, αλλά επίσης η μητέρα του ήταν και αυτή και τη θεωρούσε ακόμα μια καλή μητέρα, τότε θα ξέρει πως να αντιμετωπίσει και ούτε θα κοπιάσει ιδιαίτερα σε αυτό, ακριβώς επειδή έχει ξαναζήσει αυτή τη συμπεριφορά. Ακούγεται λογικό, αλλά εννοείται όμως ότι δε θέλουμε όλοι μας να αναδημιουργήσουμε το περιβάλλον που είχαμε με τους γονείς μας. Και με αυτό προχωράω στον επόμενο αριθμό ανάπτυξης. 
 
 
2) Στέρηση ή αποτυχημένοι γονείς

 

Εδώ θέλω αρχικά να σημειώσω πως μπορεί να θεωρούμε αποτυχημένους τους γονείς μας, είτε επειδή δικαίως το λέμε (βασισμένα πάνω σε γεγονότα) ή απλά επειδή είμαστε αχάριστοι (grin) . Σε ορισμένες περιπτώσεις αυτή η έννοια είναι υποκειμενική, καθώς οι περισσότεροι γονείς κάνουν λάθη χωρίς καν να το ξέρουν. Μερικές φορές πρέπει να είμαστε λίγο επιεικείς, για ανθρώπους μιλάμε εξάλλου.
 
Όταν ένα παιδί στερείται έναν ή και τους δύο γονείς, τότε θα προσπαθήσει είτε να αναθεωρήσει το γονιό του ανάλογου φύλου, να αναπληρώσει το κενό, είτε να το αποφύγει. Φυσικά και υπάρχουν και άλλες, αλλά προσπάθησα να τις ‘’συγχωνεύσω’’ σε τρεις. Μπορεί κάποιο άτομο να μη χρησιμοποιεί μόνο μία από αυτές, αλλά δύο, ίσως και όλες ταυτόχρονα. Αυτές οι διαφορετικές αντιμετωπίσεις, επιλέγονται ανάλογα με τη ψυχολογία, το φύλο, την παιδεία, τις απόψεις και άλλα ερεθίσματα του ατόμου. Τώρα, το ερώτημα του αν οι προτιμήσεις μας επηρεάζουν αυτές τις ‘’σκέψεις’’ (σε εισαγωγικά επειδή εντάξει, ποιος σκέφτεται τέτοια πράγματα εκτός από εμένα :X ) ή οι σκέψεις τις προτιμήσεις, δε το ξέρω. Εξάλλου η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.
 
Τα άτομα που είχαν κακούς γονείς και πιο σημαντικά την απώλεια αυτών, έχουν πολύ μεγαλύτερη ανάγκη να νιώσουν το συναίσθημα της στήριξης και της κατανόησης. Πιο συνηθισμένες περιπτώσεις είναι το παιδί να γίνει ή ανασφαλές, επιπόλαιο σχετικά με τα θέματα της αγάπης και με φόβους, ή απόμακρο και δύσκολο στην προσέγγιση. 
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις αποτυχημένων γονιών. Όπως οι εξής:
 
- Οι γονείς “ελικόπτερο”, γονείς που δεν αφήνουν το παιδί τους να νιώσει αυτόνομο, πως δε μπορεί να εμπιστευτεί τον εαυτό του, που συνέχεια αναλαμβάνουν αυτοί τις ευθύνες για τις πράξεις του και γενικότερα είναι υπερπροστατευτικοί. 
- Γονείς οι οποίοι έχουν αμελήσει εντελώς τα παιδιά τους, ή ακόμα που δε τα μεγάλωσαν καν.
- Γονείς οι οποίοι δεν έχουν δώσει σωστή παιδεία στα παιδιά τους (αναφέρομαι σε θέματα όπως τον αυτοσεβασμό, το ανοιχτό μυαλό, σωστά ήθη κτλ).
- Γονείς που αν είναι χωρισμένοι, βλέπουν πολύ ανταγωνιστικά το θέμα και προσπαθούν να πάρουν τα παιδιά με το μέρος τους, χωρίς να έχουν κάποιο σοβαρό λόγο για να το κάνουν αυτό.
- Γονείς που κάνουν τα παιδιά τους να νιώθουν άσχημα για τους εαυτούς τους.
 
Και πολλά μα πολλά άλλα.
 
Ας αναλύσουμε όμως τους μερικούς από τους τρόπους αντιμετώπισης που υπάρχουν γενικότερα, που ανέφερα πριν.
 
  • Αναθεώρηση: Ο άνθρωπος που έχει την ανάγκη να αναθεωρήσει τη θέση ενός γονιού του, θα στραφεί σε άτομο το οποίο θα μπορέσει να αναθεωρήσει τα πράγματα που έχει ζήσει λόγω του γονιού του. Μπορεί να είναι πάνω στο φύλο, σε κομμάτια του χαρακτήρα κτλ.

 

  • Αναπλήρωση του κενού: Το άτομο το οποίο νιώθει πως δεν ένιωσε την ανάλογη στοργή και αντιμετώπιση από έναν γονιό, θα προσπαθήσει να το αναπληρώσει. Δηλαδή αντίστοιχα να βρει συνήθως άτομο του αντίστοιχου φύλου με το γονιό που δεν ήταν αρκετός, και να καλύψει κάπως τα κενά που του δημιουργήθηκαν. 

 

  • Αποφυγή: Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να μη ρισκάρουν να ξαναζήσουν παρόμοιες καταστάσεις που βίωσαν στην παιδική τους ηλικία λόγω κάποιοι γονιού. Γι’αυτό και αποφεύγουν άτομα που τους θυμίζουν το γονιό τους (σε θέματα φύλου, συμπεριφοράς κτλ).
 
Εννοείται πως δεν είναι απαραίτητο για ένα παιδί που έχει ζήσει τέτοια τραύματα να στραφεί σε αυτές τις αντιμετωπίσεις, αλλά είναι το πιο πιθανό να συμβεί, συνειδητά ή ασυνείδητα. Γενικά σαν όντα, έχουμε την τάση να μην θέλουμε να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα μας, αλλά ωστόσο προσπαθούμε να τη κάνουμε καλύτερη, κάτι που είναι πολύ θετικό.
 
Όμως όπως ξέρουμε τίποτα δε μπορεί να αντικαταστήσει ένα γονιό, ή έστω να γιατρέψει εντελώς τις ‘’πληγές’’ που δημιουργήθηκαν μέσω αυτού. 
Η παιδική μας ηλικία πάντα μας αφήνει στίγματα, αλλά το θέμα δεν είναι τόσο το τι ζήσαμε, αλλά το πως θα το αντιμετωπίσουμε και τι άνθρωποι θα γίνουμε μέσω αυτών. Γι’αυτό το λόγο, προσωπικά θεωρώ πως άσχημες συμπεριφορές απέναντι στους συντρόφους μας που τις δικαιολογούμε με (π.χ.) ’’έτσι μεγάλωσα’’ μας δίνει ελαφρυντικά, αλλά σε καμία περίπτωση δε δικαιολογεί το γεγονός του ότι δε προσπαθούμε να τις αλλάξουμε, ή μας δίνει το οκέι στο να φερόμαστε έτσι σε ένα άτομο που δεν έφταιξε σε τίποτα για το πως μεγαλώσαμε.
Ας μη ξεχνάμε εξάλλου πως όποιος αντί να μάθει από το παρελθόν του έχει εμμονή με αυτό, η μοίρα του είναι να το επαναλάβει. 
 
3)   Τελικό συμπέρασμα
 
Η οικογένεια χτίζει τη ψυχολογία μας, το ποιοι είμαστε. Ακόμα και τις προτιμήσεις μας όπως είδαμε, αλλά φυσικά εμπλέκονται και σε αυτό βιολογικοί, τοπικοί, ψυχολογικοί, εκπαίδευσης, τρόπου ζωής και πολλοί άλλοι παράγοντες. 
 
Θα ήθελα όμως να πω για κλείσιμο κάτι που είναι προσωπική μου συμβουλή.  Αυτό που θα πρέπει να κάνουμε, είναι να προσπαθήσουμε να μπούμε στη θέση του γονιού, αντί του παιδιού, όταν φυσικά το αξίζει αυτό το άτομο. Να μη παίρνουμε στα σοβαρά ό,τι μας πει ο/η σύντροφός μας. Να είμαστε πάντα εκεί γι’αυτούς και να τους αγαπάμε ολοκληρωτικά, και εννοείται να είμαστε έτοιμοι για θυσίες.
Η αγάπη στον έξω κόσμο κερδίζεται, γι’αυτό και θα πρέπει να την πάρουμε με το σπαθί μας και να δείξουμε πως είμαστε άξιοι να την έχουμε.
 
Ευχαριστώ. (yawn)

  • Αυτό αρέσει στον/η ioantheod, dina, DrSuperDuper και σε 13 άλλους

#2 Pagouris

Pagouris

    Μαθητής Σχολής Ηρώων

  • Members
  • ΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδα
  • 209 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαΕδω
  • Ομάδα:---)(---
  • Κόσμος:GR20
  • Ήρωας:Pagouris
Φήμη: 92

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 12:24:22

Οι γονεις επιρεαζουν στο παρα πολυ τον χαρακτηρα του παιδιου αλλα και μονο του εχει εναν χαρακτηρα που αλλαζει αναλογα με τους γονεις του. Ετσι μπορει ενα παιδι να μεγαλωσει με χαλια γονεις καινα βγει πολυ πιο καλο απο ενα αλλο που μεγαλωσε με κανονικους και φυσιολογικους γονεις.
  • Αυτό αρέσει σε kokomoro, Hurric4ne VII και xPanosGr
È Հ χ Ø M Ą § Ţ 3

#3 Hurric4ne VII

Hurric4ne VII

    Πλατινένιος Ήρωας

  • Team Hero Zero
  • 1.553 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαΩχ με ψάχνουν πάλι
  • Ομάδα:#TeamLucifer
  • Κόσμος:GR19






Φήμη: 4.441

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 12:27:25

Οι γονεις επιρεαζουν στο παρα πολυ τον χαρακτηρα του παιδιου αλλα και μονο του εχει εναν χαρακτηρα που αλλαζει αναλογα με τους γονεις του. Ετσι μπορει ενα παιδι να μεγαλωσει με χαλια γονεις καινα βγει πολυ πιο καλο απο ενα αλλο που μεγαλωσε με κανονικους και φυσιολογικους γονεις.

 

Φυσικά και παίζει ρόλο η ίδια θέληση του παιδιού να γίνει καλύτερο καθώς και ο χαρακτήρας του. Το ποιοι θα γίνουμε εξαρτάται κατά κύριο λόγο από εμάς, γιατί όπως είπα δεν έχει τόσο σημασία το τι μας συμβαίνει αλλά το πως θα το αντιμετωπίσουμε. 


  • Αυτό αρέσει σε kokomoro και Pagouris

#4 σαραβακος

σαραβακος

    Ήρωας με Μεταπτυχιακό

  • Members
  • ΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδα
  • 430 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαΕΛΛΑΔΑ
  • Ομάδα:The Great Alexander
  • Κόσμος:GR2
  • Ήρωας:cipi



Φήμη: 456

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 16:21:57

Ξέχασες το κυριότερο θέμα την υπερπροστατευτική μητέρα η οποία αν δεν συμπαθεί την κοπέλα σου θα κάνει τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε να χωρίσεις με την κοπέλα σου και ξανά μετά πάλι τα ίδια τέλος πάντων θα κάνει τα ίδια και τα ίδια με κάθε κοπέλα μέχρι να την καταλάβεις και πάρεις τα μέτρα σου. Τέτοια παραδείγματα μπορούμε να δούμε στην τηλεοπτική σειρά του MEGA

<< Επτά θανάσιμες πεθερές>>. Αυτά που παρακολουθούμε σε αυτήν σειρά είναι πραγματικότητα καθώς πολλές φορές οι πεθερές δεν εγκρίνουν την κοπέλα ή την σύζυγο του παιδιού τους. Πιστέψτε με κάτι τέτοια βλέπω καθημερινά διότι σε μια παρόμοια κατάσταση βρίσκετε ένας συγγενής μου.


  • Αυτό αρέσει στον/η kokomoro
ΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ
ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ

#5 Pagouris

Pagouris

    Μαθητής Σχολής Ηρώων

  • Members
  • ΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδα
  • 209 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαΕδω
  • Ομάδα:---)(---
  • Κόσμος:GR20
  • Ήρωας:Pagouris
Φήμη: 92

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 21:32:41

Αφου ο αλλος ειναι 18 χρονων η μανα πως μπορει να τον εμποδισει? Αν εισαι ανεξαρτητος και δεν στηριζεσαι στην μανα σου δεν μπορει να σε εμποδισει.
È Հ χ Ø M Ą § Ţ 3

#6 Guest_Nèxt_*

Guest_Nèxt_*
  • Guests
Φήμη: 0

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 22:01:48

Πολύ ωραίο θέμα και ωραία συζήτηση που θα ήθελα να λάβω μέρος.. Προσωπικά στο θέμα της σχέσης αποφασίζει ο ίδιος σου εαυτός και όχι οι γονείς.. Από προσωπική μου εμπειρία, έχω φίλους, φίλες, συγγενείς και γονείς που λένε μην τα φτιάξεις με την τάδε κοπέλα δεν μου φαίνεται καλή θα σε πληγώσει κλπ.. Αν εσύ (γενικά μιλάω) την/ον αγαπάς, κάνε ότι πιστεύει η καρδιά σου και στην συνέχεια θα κρίνεις από μόνος/η αν αυτή η κοπέλα η ο άντρας είναι καλός Χαρακτηρας. Σε θέμα γονιών είναι πολλά αλλά βαριέμαι να τα πω :D :P

Επεξεργάστηκε από Nèxt, 27 Αύγουστος 2018 - 22:03:50.

  • Αυτό αρέσει στον/η Pagouris

#7 σαραβακος

σαραβακος

    Ήρωας με Μεταπτυχιακό

  • Members
  • ΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδα
  • 430 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαΕΛΛΑΔΑ
  • Ομάδα:The Great Alexander
  • Κόσμος:GR2
  • Ήρωας:cipi



Φήμη: 456

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 22:31:30

Αφου ο αλλος ειναι 18 χρονων η μανα πως μπορει να τον εμποδισει? Αν εισαι ανεξαρτητος και δεν στηριζεσαι στην μανα σου δεν μπορει να σε εμποδισει.


Φιλέ μου η μάνα αμα θέλει τα κανει όλα όλο και κάποιο τροπο θα βρει για να σε χωρίσει!!!
ΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ
ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ

#8 Guest_Nèxt_*

Guest_Nèxt_*
  • Guests
Φήμη: 0

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 22:33:56

Φιλέ μου η μάνα αμα θέλει τα κανει όλα όλο και κάποιο τροπο θα βρει για να σε χωρίσει!!!


Σωστά, μέχρι που στο τέλος τα κάνει χειρότερα (για να μην πω άλλη λέξη :P) και μετά φεύγεις από σπίτι (γενικά μιλάω και όπως γίνονται τις περισσότερες φορές).. Καλύτερα λέω η Ελληνίδα μάνα, να μείνει όπως είναι και να αφήσει τα δικά της θέλω γιατί στο τέλος θα καταστρέψει την οικογένεια (γενικά μιλάω πάλι).

#9 σαραβακος

σαραβακος

    Ήρωας με Μεταπτυχιακό

  • Members
  • ΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδα
  • 430 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαΕΛΛΑΔΑ
  • Ομάδα:The Great Alexander
  • Κόσμος:GR2
  • Ήρωας:cipi



Φήμη: 456

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 22:34:07

Πολύ ωραίο θέμα και ωραία συζήτηση που θα ήθελα να λάβω μέρος.. Προσωπικά στο θέμα της σχέσης αποφασίζει ο ίδιος σου εαυτός και όχι οι γονείς.. Από προσωπική μου εμπειρία, έχω φίλους, φίλες, συγγενείς και γονείς που λένε μην τα φτιάξεις με την τάδε κοπέλα δεν μου φαίνεται καλή θα σε πληγώσει κλπ.. Αν εσύ (γενικά μιλάω) την/ον αγαπάς, κάνε ότι πιστεύει η καρδιά σου και στην συνέχεια θα κρίνεις από μόνος/η αν αυτή η κοπέλα η ο άντρας είναι καλός Χαρακτηρας. Σε θέμα γονιών είναι πολλά αλλά βαριέμαι να τα πω :D :P

 

Μπορεί να είναι καλη αλλά να μην την εγκρίνει η μητέρα του τάδε οποτε θα προσπαθήσει να τους χωρίσει

Σωστά, μέχρι που στο τέλος τα κάνει χειρότερα (για να μην πω άλλη λέξη :P) και μετά φεύγεις από σπίτι (γενικά μιλάω και όπως γίνονται τις περισσότερες φορές).. Καλύτερα λέω η Ελληνίδα μάνα, να μείνει όπως είναι και να αφήσει τα δικά της θέλω γιατί στο τέλος θα καταστρέψει την οικογένεια (γενικά μιλάω πάλι).

 

Μπορεί να το κανει με εναν τροπο έτσι ώστε το παιδι να μην καταλάβει κάτι ή να βγάλει τρελή την νύφη ή την κολεα η οποία θα του λέει οτι θέλει να τους χωρίσει


ΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ
ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ

#10 Guest_Nèxt_*

Guest_Nèxt_*
  • Guests
Φήμη: 0

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 22:40:26

Μπορεί να είναι καλη αλλά να μην την εγκρίνει η μητέρα του τάδε οποτε θα προσπαθήσει να τους χωρίσει


Οχι που θα κάτσω εγώ να ακούσω η να ασχοληθώ με το τι λέει ο άλλος είτε είναι συγγενείς, είτε όχι.. Σε τέτοια θέματα πάντα νευριάζω αλλά έχω ξεκαθαρίσει την θέση μου στους γονείς μου και τους είπα πολύ απλά να μην ασχολείστε με τα προσωπικά μου όπως δεν κάνω εγώ με τα δικά σας.. Τραγικός εγώ :D but, στα προσωπικά μου κανείς δεν θα μπαίνει αν δεν έχει πάρει άδεια με υπογραφή :P.

#11 σαραβακος

σαραβακος

    Ήρωας με Μεταπτυχιακό

  • Members
  • ΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδα
  • 430 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαΕΛΛΑΔΑ
  • Ομάδα:The Great Alexander
  • Κόσμος:GR2
  • Ήρωας:cipi



Φήμη: 456

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 22:42:20

Οχι που θα κάτσω εγώ να ακούσω η να ασχοληθώ με το τι λέει ο άλλος είτε είναι συγγενείς, είτε όχι.. Σε τέτοια θέματα πάντα νευριάζω αλλά έχω ξεκαθαρίσει την θέση μου στους γονείς μου και τους είπα πολύ απλά να μην ασχολείστε με τα προσωπικά μου όπως δεν κάνω εγώ με τα δικά σας.. Τραγικός εγώ :D but, στα προσωπικά μου κανείς δεν θα μπαίνει αν δεν έχει πάρει άδεια με υπογραφή :P.


Σου μπορεί να τι κανει μς τρόπο έτσι ώστε να μην καταλαβεις τιποτα και να βγει τρελή η γυναίκα σου

Επεξεργάστηκε από σαραβακος, 27 Αύγουστος 2018 - 22:42:43.

ΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ
ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ

#12 Guest_Nèxt_*

Guest_Nèxt_*
  • Guests
Φήμη: 0

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 22:45:05

Σου μπορεί να τι κανει μς τρόπο έτσι ώστε να μην καταλαβεις τιποτα


Δύσκολα πράγματα.. Δεν λέω ποτέ με ποια τα φτιάχνω (αν τύχη βέβαια να τα φτιάξω με κάποια) και το αφήνω πάντα κρυφό γιαυτους τους λόγους.. Θα μου πεις βέβαια πως κάποια στιγμή θα μαθευτεί, ε και; ας διανοηθεί να κάνει την παραμικρή χαζομάρα και τσακώθηκα.. Εντάξει τώρα ο χαρακτήρας μου γίνετε ο χειρότερος όταν κάποιος/α ασχολείται με τα προσωπικά μου,μην με βλέπετε έτσι :P.

#13 σαραβακος

σαραβακος

    Ήρωας με Μεταπτυχιακό

  • Members
  • ΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδα
  • 430 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαΕΛΛΑΔΑ
  • Ομάδα:The Great Alexander
  • Κόσμος:GR2
  • Ήρωας:cipi



Φήμη: 456

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 22:46:45

Δύσκολα πράγματα.. Δεν λέω ποτέ με ποια τα φτιάχνω (αν τύχη βέβαια να τα φτιάξω με κάποια) και το αφήνω πάντα κρυφό γιαυτους τους λόγους.. Θα μου πεις βέβαια πως κάποια στιγμή θα μαθευτεί, ε και; ας διανοηθεί να κάνει την παραμικρή χαζομάρα και τσακώθηκα.. Εντάξει τώρα ο χαρακτήρας μου γίνετε ο χειρότερος όταν κάποιος/α ασχολείται με τα προσωπικά μου,μην με βλέπετε έτσι :P.


Αν το πεις στον πατερα σου που σίγουρα θα το πεις και η μάνα σου το ψαρέψει την πατησες
ΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ
ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ

#14 Guest_Nèxt_*

Guest_Nèxt_*
  • Guests
Φήμη: 0

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 22:51:51

Αν το πεις στον πατερα σου που σίγουρα θα το πεις και η μάνα σου το ψαρέψει την πατησες


Είμαι παράξενος χαρακτήρας.. Γενικά δεν έχω θέμα θέμα να μιλήσω ανοιχτά (όχι πάρα πολύ).. Αυτή την στιγμή κοιτάω να περάσω καλά τα χρόνια μου όπως θέλω εγώ (με όρια) και δεν θα αφήσω κανέναν να μου τα χαλάσει.. Προσωπικά με γονείς δεν λέμε και πολλά πολλά τώρα τελευταία εφόσον ξέρουν ότι καθημερινα κάνω τα ίδια και τα ίδια πράγματα (σπίτι στο κινητό και βόλτες). Τους έχω πει κιόλας να μην ασχολούνται πολύ με εμένα γιατί έχω μεγαλώσει και όταν έχω κάποιο σοβαρό θέμα τότε θα τους μιλήσω, μέχρι τότε θέλω την ησυχία μου.. Δεν είμαι της φασαρίας και απεχθάνομαι την φασαρία πολύ.

#15 Hurric4ne VII

Hurric4ne VII

    Πλατινένιος Ήρωας

  • Team Hero Zero
  • 1.553 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαΩχ με ψάχνουν πάλι
  • Ομάδα:#TeamLucifer
  • Κόσμος:GR19






Φήμη: 4.441

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 22:52:10

Πολύ ωραίο θέμα και ωραία συζήτηση που θα ήθελα να λάβω μέρος.. Προσωπικά στο θέμα της σχέσης αποφασίζει ο ίδιος σου εαυτός και όχι οι γονείς.. Από προσωπική μου εμπειρία, έχω φίλους, φίλες, συγγενείς και γονείς που λένε μην τα φτιάξεις με την τάδε κοπέλα δεν μου φαίνεται καλή θα σε πληγώσει κλπ.. Αν εσύ (γενικά μιλάω) την/ον αγαπάς, κάνε ότι πιστεύει η καρδιά σου και στην συνέχεια θα κρίνεις από μόνος/η αν αυτή η κοπέλα η ο άντρας είναι καλός Χαρακτηρας. Σε θέμα γονιών είναι πολλά αλλά βαριέμαι να τα πω :D :P

 

Βασικά λες κάτι άσχετο με το θέμα, εγώ εξηγούσα τους λόγους για τους οποίους ο τρόπος που μεγαλώσαμε επηρεάζει τις σχέσεις μας.



#16 σαραβακος

σαραβακος

    Ήρωας με Μεταπτυχιακό

  • Members
  • ΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδα
  • 430 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαΕΛΛΑΔΑ
  • Ομάδα:The Great Alexander
  • Κόσμος:GR2
  • Ήρωας:cipi



Φήμη: 456

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 22:54:29

Είμαι παράξενος χαρακτήρας.. Γενικά δεν έχω θέμα θέμα να μιλήσω ανοιχτά (όχι πάρα πολύ).. Αυτή την στιγμή κοιτάω να περάσω καλά τα χρόνια μου όπως θέλω εγώ (με όρια) και δεν θα αφήσω κανέναν να μου τα χαλάσει.. Προσωπικά με γονείς δεν λέμε και πολλά πολλά τώρα τελευταία εφόσον ξέρουν ότι καθημερινα κάνω τα ίδια και τα ίδια πράγματα (σπίτι στο κινητό και βόλτες). Τους έχω πει κιόλας να μην ασχολούνται πολύ με εμένα γιατί έχω μεγαλώσει και όταν έχω κάποιο σοβαρό θέμα τότε θα τους μιλήσω, μέχρι τότε θέλω την ησυχία μου.. Δεν είμαι της φασαρίας και απεχθάνομαι την φασαρία πολύ.

 

Και εγώ είμαι παράξενος δηλ τα έχω φτιαξει με πόσες κοπέλες δεν μπορώ πρεπει να πω σε κάποιον και τα λέω στον αδερφό αλλά του έχει ξεφυγει μια φορά και το είπε στην μάνα μου και έγινε το έλα να δεις

Βασικά λες κάτι άσχετο με το θέμα, εγώ εξηγούσα τους λόγους για τους οποίους ο τρόπος που μεγαλώσαμε επηρεάζει τις σχέσεις μας.

 

Και εμείς αυτό λέμε απλα έχουμε δώσει βαση σε αλλη κατηγορία!!!


ΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ
ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ

#17 Hurric4ne VII

Hurric4ne VII

    Πλατινένιος Ήρωας

  • Team Hero Zero
  • 1.553 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαΩχ με ψάχνουν πάλι
  • Ομάδα:#TeamLucifer
  • Κόσμος:GR19






Φήμη: 4.441

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 22:56:02

Πολύ drama πέφτει


  • Αυτό αρέσει σε ioantheod και σαραβακος

#18 Guest_Nèxt_*

Guest_Nèxt_*
  • Guests
Φήμη: 0

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 22:56:30

Βασικά λες κάτι άσχετο με το θέμα, εγώ εξηγούσα τους λόγους για τους οποίους ο τρόπος που μεγαλώσαμε επηρεάζει τις σχέσεις μας.


Η αλήθεια είναι πως απάντησα στα μέλη σχετικά με την κοπέλα και ναι όντως βγήκα από το θέμα. Σε θέμα με τις σχέσεις μας δεν θα πω πολλά πολλά αλλά ναι όντως οι γονείς παίζουν ρόλο στον τρόπο "συμπεριφοράς" μας να το πω έτσι.. Απλά έχω ζήσει πολλά αυτά τα χρόνια (που θα ήθελα να μοιραστώ με λίγα λόγια) και επειδή είναι πάρα πολλά με το κινητό που έχω αυτή την στιγμή θα δυσκολευτώ να τα γράψω αλλά ακολούθησα το θέμα για να απαντήσω σε λίγες μερούλες ολοκληρωμένα και εντός θέματος.. Συγνώμη για την αναστάτωση.

Επεξεργάστηκε από Nèxt, 27 Αύγουστος 2018 - 22:58:39.


#19 Hurric4ne VII

Hurric4ne VII

    Πλατινένιος Ήρωας

  • Team Hero Zero
  • 1.553 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαΩχ με ψάχνουν πάλι
  • Ομάδα:#TeamLucifer
  • Κόσμος:GR19






Φήμη: 4.441

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 22:59:05

Η αλήθεια είναι πως απάντησα στα μέλη σχετικά με την κοπέλα και ναι όντως βγήκα από το θέμα. Σε θέμα με τις σχέσεις μας δεν θα πω πολλά πολλά άλλα ναι όντως οι γονείς παίζουν ρόλο στον τρόπο "συμπεριφοράς" μας να το πω έτσι.. Απλά έχω ζήσει πολλά αυτά τα χρόνια (που θα ήθελα να μοιραστώ με λίγα λόγια) και επειδή είναι πάρα πολλά με το κινητό που έχω αυτή την στιγμή θα δυσκολευτώ να τα γράψω αλλά ακολούθησα το θέμα για να απαντήσω σε λίγες μερούλες ολοκληρωμένα και εντός θέματος.. Συγνώμη για την αναστάτωση.

 

Μη σκας, απλά νόμιζα πως κατάλαβες άλλα και είπα να ρίξω λίγο φως στην υπόθεση.  (grin)



#20 σαραβακος

σαραβακος

    Ήρωας με Μεταπτυχιακό

  • Members
  • ΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδα
  • 430 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαΕΛΛΑΔΑ
  • Ομάδα:The Great Alexander
  • Κόσμος:GR2
  • Ήρωας:cipi



Φήμη: 456

Δημοσιεύτηκε 27 Αύγουστος 2018 - 22:59:11

Πολύ drama πέφτει


Οτι δα drama που το ειδες το δραμα

Επεξεργάστηκε από σαραβακος, 27 Αύγουστος 2018 - 22:59:43.

ΑΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ
ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ




0 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες