Μεταπήδηση στο περιεχόμενο


Φωτογραφία

Hero Zero Complete Review: Προπο-νήσεις, "Ειδικές" Αποστολές και άλλα (Μέρος 2ο)

Hero Zero Part 2 Game Design Review

  • Παρακαλούμε συνδεθείτε για να απαντήσετε
2 απαντήσεις σε αυτό το θέμα

#1 BlolGR

BlolGR

    Παρατηρητής

  • Members
  • ΚουκκίδαΚουκκίδα
  • 11 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαΕλλάδα
  • Ομάδα:Legion of Shadows
  • Κόσμος:GR10
  • Ήρωας:CaptainGreece
Φήμη: 27

Δημοσιεύτηκε 08 Φεβρουάριος 2021 - 20:10:34

Καλησπέρα αγαπητοί αναγνώστες! Αυτό είναι το 2ο μέρος μιας πολύ μεγάλης αναλυτικής κριτικής του Hero Zero! Θα σας σύστηνα λοιπόν να διαβάσετε και το 1ο μέρος αν δεν το έχετε κάνει ήδη ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα.

 

Περιεχόμενα:

 

5. ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

 

6. ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

 

7. ΣΕΖΟΝ

 

8. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (ENDGAME CONTENT)

 

9. ΣΕΡΒΕΡ

 

10. ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

 

5. ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

 

Οι προπονήσεις είναι ένας τρόπος να αυξήσεις τις βασικές σου δεξιότητες δωρεάν, με μόνο κόστος, τον χρόνο αναμονής. Πριν την ενημέρωση που έλαβαν αυτές, οι προπονήσεις ήταν όχι μόνο βαρετές αλλά, ειδικά πριν την ύπαρξη της πολυδιεργασίας, σχεδόν δεν άξιζε να τις κάνεις. Συνεπώς ήταν αναγκαίο να ενημερωθούν με έναν έξυπνο τρόπο που ταυτόχρονα να μην δίνει στον παίχτη περισσότερα από όσα πρέπει αλλά ούτε και λιγότερα. Με το νέο σύστημα λοιπόν το κατάφεραν πολύ καλά! Το μόνο πράγμα στο οποίο θα σταθώ είναι τα επίπεδα δυσκολίας στις ασκήσεις γυμναστικής. Τα πράγματα είναι απλά. Είτε κάνεις τις εύκολες ασκήσεις χωρίς καθόλου ρίσκο αλλά τελειώνεις την προπόνηση αργά, είτε κάνεις τις πιο δύσκολες και τελειώνεις πιο γρήγορα με ρίσκο να μην την τελειώσεις καν (high risk-high reward, μεγάλο ρίσκο-μεγάλες ανταμοιβές). Αυτό είναι δίκαιο, ωστόσο δεν συμβαίνει! Αξίζει πολύ περισσότερο να κάνεις τις δύσκολες ασκήσεις γιατί δεν αποτυγχάνεις συχνά (δεν είναι καν 50-50). Θεωρώ ότι πρέπει να αυξήσουν τον βαθμό δυσκολίας ώστε μην παίρνουν όλοι τις μεγάλες ανταμοιβές χωρίς μεγάλο ρίσκο. Παρόλα αυτά οι νέες προπονήσεις είναι γενικά πολύ καλές.

 

 

6. ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

 

Το παιχνίδι έχει αφιερωμένο ολόκληρο μέρος για τις ειδικές αποστολές. Οπότε πρέπει να είναι κάτι πολύ μοναδικό και σπουδαίο σωστά; Λοιπόν... όχι, όχι τόσο... Στην πραγματικότητα είναι απλώς ένα σερί αποστολών μαχών που απλά δεν παίρνουν χρόνο για να ολοκληρωθούν. Υποτίθεται ότι η κάθε ειδική αποστολή έχει και μια ιστορία αλλά δεν είναι ούτε ενδιαφέρον, ούτε αστείες. Όσο για τις ανταμοιβές, γενικά δεν είναι καλές, υπάρχουν φορές που μπορούν να δώσουν δωρεάν πυραύλους ή ένα καλό αντικείμενο αλλά μέχρι εκεί. Και δεν έχω γράψει ακόμα για το καλύτερο, το γεγονός ότι επαναλαμβάνονται! Ειλικρινά πιστεύω ότι μόλις κερδίσεις τις ειδικές αποστολές δύο φορές την κάθε μία, μετά δεν υπάρχει λόγος να τις ξαναπαίξεις. Είναι για να τις κάνεις όταν βαριέσαι και περιμένεις την αποστολή και την προπόνηση σου να ολοκληρωθούν. Επίσης ούτε που θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκαν μαζί τους! Δεν έχει προστεθεί καμία ακόμη ειδική αποστολή παρόλο που υπάρχουν άτομα που έχουν φτάσει πολύ πάνω του επιπέδου 135. Υποθέτω θεώρησαν ότι με το να επαναλαμβάνονται η δουλειά τους τελείωσε και ότι θα κρατήσουν το ενδιαφέρον το παιχτών για πάντα (πράγμα που τελικά δεν ισχύει).

 

 

7. ΣΕΖΟΝ

 

Ίσως η τελευταία μεγάλη ενημέρωση του παιχνιδιού. Είναι άλλος ένας ωραίος τρόπος για να προοδεύσεις στο παιχνίδι. Ουσιαστικά μαζεύεις πόντους παίζοντας κανονικά Hero Zero. Οι ανταμοιβές στο δωρεάν μέρος του pass είναι καλές. Δωρεάν πύραυλοι, πολλά νομίσματα, εμπειρία, καλά αντικείμενα, ντόνατ κ.α. Το πληρωμένο μέρος του pass είναι επίσης καλό και θεωρώ αξίζει να πάρει κάποιος που δεν έχει θέμα να δώσει χρήματα. Όχι μόνο προοδεύεις πιο γρήγορα αλλά παίρνεις και πιο πολλά ντόνατ και μερικά αποκλειστικά αντικείμενα. Η κάθε σεζόν δίνει τα δικά της bonus το οποίο είναι ωραίο γιατί κάνει λίγο πιο ενδιαφέροντα τα πράγματα. Όσον αφορά τις ανταμοιβές θεωρώ ότι ίσως έπρεπε να δίνει λίγα περισσότερα αποκλειστικά αντικείμενα το πληρωμένο pass αλλά δεν είναι και αναγκαίο. Γενικά η κάθε σεζόν έχει την θεματολογία της. Ωστόσο, πέρα από τα bonus δεν αλλάζει τίποτα στη θεματολογία του παιχνιδιού. Δεν θα ήταν ωραίο για παράδειγμα τα Χριστούγεννα να Φαίνονταν όλες οι περιοχές που κάνεις αποστολές στολισμένες; ή μέσα οι ομάδες; και πιο πολλά χριστουγεννιάτικα αντικείμενα στο κατάστημα; Τουλάχιστον μερικές φορές έρχεται το καζίνο και δίνει τέτοια αντικείμενα ή και βοηθούς αλλά πιστεύω δεν είναι αρκετό. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει δώσει καμία σεζόν το αίσθημα αυτής της εποχικότητας. Είναι φανερό ότι δεν γίνετε η δουλειά που θα έπρεπε για κάτι τόσο μεγάλο όσο οι σεζόν.

 

 

8. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (ENDGAME CONTENT)

 

Ξέρω ότι ο τίτλος μπορεί να φαίνεται περίεργος σε πολλούς επειδή το Hero Zero είναι ένα παιχνίδι που δεν έχει τέλος! Μπορείς να παίζεις για πάντα αν θες και αυτό είναι καλό! Αυτό που εγώ θεωρώ σαν "τέλος" του παιχνιδιού είναι όταν φτάνεις επίπεδο 400 και παίρνεις τον τίτλο Υπερ-ήρωας Μηδέν (Hero Zero). Το θεωρώ σαν τέλος διότι σε εκείνο το σημείο ουσιαστικά έχεις κάνει τα πάντα. Έχεις ξεκλειδώσει όλες τις ζώνες, (λογικά) έχεις επεκτείνει όπως θα ήθελες την ομάδα σου, έχεις κάνει όλες τις ειδικές αποστολές κ.α. Και γεννάτε λοιπόν το εξής ερώτημα: Για ποιόν λόγο να συνεχίζει κάποιος να παίζει Hero Zero από εκείνο το σημείο και μετά; Ξέρω ότι πολλοί θα απαντήσουν πράγματα όπως οι φίλοι, οι πρωτιές κ.α. αλλά εγώ μιλάω από άποψη ψυχαγωγίας γιατί το παιχνίδι το παίζεις για να περάσεις καλά την ώρα σου. Εφόσον έχεις ολοκληρώσει όλους σου τους στόχους και συνεχίζεις να παίζεις τότε αυτό σημαίνει ότι έχεις "ρουτινιάσει" το παιχνίδι και πλέον δεν διασκευάζεις το ίδιο. Θεωρώ ότι σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού υπάρχει μεγάλη έλλειψη. Δεν έχουμε δει νέες ζώνες, νέες ειδικές αποστολές, νέους τίτλους ίσως, κάτι καινούργιο για τις ομάδες που έχουν επεκταθεί πλήρως, έναν καλύτερο λόγο για να θες να είσαι 1ος στην κατάταξη ηρώων κ.α. Το μόνα πράγματα που υπάρχουν για τέτοιους παίχτες είναι η κρυψώνα ήρωα (επειδή οι αναβαθμίσεις παίρνουν πολύ καιρό, και είναι λίγο βαρετό να περιμένεις) και το πρωτάθλημα,  το οποίο είναι αρκετά καλό γιατί είναι ένας λόγος για να θέλεις να έχεις καλές δεξιότητες όμως οι ανταμοιβές ενώ είναι πολύ καλές δεν προσθέτουν κάποιο επιπλέον ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

 

 

9. ΣΕΡΒΕΡ

 

Είναι καλό που υπάρχουν διαφορετικοί server έτσι ώστε να είναι πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι και ο κάθε παίχτης να έχει την δική του ξεχωριστή εμπειρία. Ωστόσο το πρόβλημα τον νεκρών server παραμένει. Προσωπικά θα ήθελα να ρωτήσω την εταιρία: "Γιατί 23 server για την μικρή Ελλαδίτσα και μόνο 6 για τις Ηνωμένες Πολιτείες;" Θα έπρεπε να δημιουργούνται καινούργιοι server όταν οι προηγούμενοι έχουν γεμίσει και όχι όταν νεκρώνουν. Η στρατηγική του "φτιάχνω έναν νέο server επειδή δεν μπορώ να κάνω με άλλον τρόπο πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι" είναι στιγμιαία και βγάζει το αίσθημα ότι η εταιρία δεν ενδιαφέρετε για τους λάτρεις του παιχνιδιού. Ειλικρινά δεν ξέρω καν τι να προτείνω για αυτό το πρόβλημα πέρα από την διαγραφή κάποιων server (ώστε να είναι λίγοι και ενεργοί) αλλά αυτό θα ήταν απλά ΆΔΙΚΟ για τους παίχτες εκείνων των server που θα διαγραφόντουσαν. Ειλικρινά δεν έχω ξανακούσει παιχνίδι που οι server να αποτελούν πρόβλημα του παιχνιδιού.

 

10. ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

Το Hero Zero είναι ένα παιχνίδι το οποίο ξεκίνησε πολύ δυναμικά και ήταν μια πολύ ωραία ιδέα. Ωστόσο, θεωρώ ότι δεν κατάφερε ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και κατέληξε να γίνει ένα λεγόμενο cash grab game (δηλαδή ένα παιχνίδι που προσπαθεί να βγάζει χρήμα πιο πολύ από όσο πρέπει). Είναι απλό, χαλαρωτικό και μπορεί ο καθένας να το παίξει. Πιστεύω πως έχει τη δυνατότητα να γίνει πολύ καλύτερο από όσο είναι, ωστόσο, αυτό δεν θα συμβεί μέχρι να αντιληφθούν οι προγραμματιστές τα προβλήματα και να υπάρξει μια προσπάθεια για επίλυση τους.

 

Δίνω λοιπόν στο Hero Zero μια βαθμολογία 5.5/10 (μέτριο).

 

 

Σας Ευχαριστώ όλους όσους διαβάσατε όλο το κείμενο!

Εύχομαι καλή εβδομάδα και

θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη σας πάνω σε αυτή την κριτική

(για αυτό διαβάστε και τα δύο μέρη)

 

Από εμένα καλή συνέχεια σε όλους και όλες!

BlolGR (CaptainGreece).


  • Αυτό αρέσει στον/η BigBoy, master21, grigrist και σε 5 άλλους

BlolGR (CaptainGreece)


#2 Lagertha

Lagertha

    Παρατηρητής

  • Members
  • ΚουκκίδαΚουκκίδα
  • 27 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαSomewhere over the rainbow
  • Ομάδα:Τ Ρ Ε Ν Ø Σ Ε Τ
  • Κόσμος:GR26
  • Ήρωας:Seniorita
Φήμη: 60

Δημοσιεύτηκε 09 Φεβρουάριος 2021 - 09:22:30

Καλησπέρα αγαπητοί αναγνώστες! Αυτό είναι το 2ο μέρος μιας πολύ μεγάλης αναλυτικής κριτικής του Hero Zero! Θα σας σύστηνα λοιπόν να διαβάσετε και το 1ο μέρος αν δεν το έχετε κάνει ήδη ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη εικόνα.

 

Περιεχόμενα:

 

5. ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

 

6. ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

 

7. ΣΕΖΟΝ

 

8. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (ENDGAME CONTENT)

 

9. ΣΕΡΒΕΡ

 

10. ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

 

5. ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

 

Οι προπονήσεις είναι ένας τρόπος να αυξήσεις τις βασικές σου δεξιότητες δωρεάν, με μόνο κόστος, τον χρόνο αναμονής. Πριν την ενημέρωση που έλαβαν αυτές, οι προπονήσεις ήταν όχι μόνο βαρετές αλλά, ειδικά πριν την ύπαρξη της πολυδιεργασίας, σχεδόν δεν άξιζε να τις κάνεις. Συνεπώς ήταν αναγκαίο να ενημερωθούν με έναν έξυπνο τρόπο που ταυτόχρονα να μην δίνει στον παίχτη περισσότερα από όσα πρέπει αλλά ούτε και λιγότερα. Με το νέο σύστημα λοιπόν το κατάφεραν πολύ καλά! Το μόνο πράγμα στο οποίο θα σταθώ είναι τα επίπεδα δυσκολίας στις ασκήσεις γυμναστικής. Τα πράγματα είναι απλά. Είτε κάνεις τις εύκολες ασκήσεις χωρίς καθόλου ρίσκο αλλά τελειώνεις την προπόνηση αργά, είτε κάνεις τις πιο δύσκολες και τελειώνεις πιο γρήγορα με ρίσκο να μην την τελειώσεις καν (high risk-high reward, μεγάλο ρίσκο-μεγάλες ανταμοιβές). Αυτό είναι δίκαιο, ωστόσο δεν συμβαίνει! Αξίζει πολύ περισσότερο να κάνεις τις δύσκολες ασκήσεις γιατί δεν αποτυγχάνεις συχνά (δεν είναι καν 50-50). Θεωρώ ότι πρέπει να αυξήσουν τον βαθμό δυσκολίας ώστε μην παίρνουν όλοι τις μεγάλες ανταμοιβές χωρίς μεγάλο ρίσκο. Παρόλα αυτά οι νέες προπονήσεις είναι γενικά πολύ καλές.

 

 

6. ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ

 

Το παιχνίδι έχει αφιερωμένο ολόκληρο μέρος για τις ειδικές αποστολές. Οπότε πρέπει να είναι κάτι πολύ μοναδικό και σπουδαίο σωστά; Λοιπόν... όχι, όχι τόσο... Στην πραγματικότητα είναι απλώς ένα σερί αποστολών μαχών που απλά δεν παίρνουν χρόνο για να ολοκληρωθούν. Υποτίθεται ότι η κάθε ειδική αποστολή έχει και μια ιστορία αλλά δεν είναι ούτε ενδιαφέρον, ούτε αστείες. Όσο για τις ανταμοιβές, γενικά δεν είναι καλές, υπάρχουν φορές που μπορούν να δώσουν δωρεάν πυραύλους ή ένα καλό αντικείμενο αλλά μέχρι εκεί. Και δεν έχω γράψει ακόμα για το καλύτερο, το γεγονός ότι επαναλαμβάνονται! Ειλικρινά πιστεύω ότι μόλις κερδίσεις τις ειδικές αποστολές δύο φορές την κάθε μία, μετά δεν υπάρχει λόγος να τις ξαναπαίξεις. Είναι για να τις κάνεις όταν βαριέσαι και περιμένεις την αποστολή και την προπόνηση σου να ολοκληρωθούν. Επίσης ούτε που θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκαν μαζί τους! Δεν έχει προστεθεί καμία ακόμη ειδική αποστολή παρόλο που υπάρχουν άτομα που έχουν φτάσει πολύ πάνω του επιπέδου 135. Υποθέτω θεώρησαν ότι με το να επαναλαμβάνονται η δουλειά τους τελείωσε και ότι θα κρατήσουν το ενδιαφέρον το παιχτών για πάντα (πράγμα που τελικά δεν ισχύει).

 

 

7. ΣΕΖΟΝ

 

Ίσως η τελευταία μεγάλη ενημέρωση του παιχνιδιού. Είναι άλλος ένας ωραίος τρόπος για να προοδεύσεις στο παιχνίδι. Ουσιαστικά μαζεύεις πόντους παίζοντας κανονικά Hero Zero. Οι ανταμοιβές στο δωρεάν μέρος του pass είναι καλές. Δωρεάν πύραυλοι, πολλά νομίσματα, εμπειρία, καλά αντικείμενα, ντόνατ κ.α. Το πληρωμένο μέρος του pass είναι επίσης καλό και θεωρώ αξίζει να πάρει κάποιος που δεν έχει θέμα να δώσει χρήματα. Όχι μόνο προοδεύεις πιο γρήγορα αλλά παίρνεις και πιο πολλά ντόνατ και μερικά αποκλειστικά αντικείμενα. Η κάθε σεζόν δίνει τα δικά της bonus το οποίο είναι ωραίο γιατί κάνει λίγο πιο ενδιαφέροντα τα πράγματα. Όσον αφορά τις ανταμοιβές θεωρώ ότι ίσως έπρεπε να δίνει λίγα περισσότερα αποκλειστικά αντικείμενα το πληρωμένο pass αλλά δεν είναι και αναγκαίο. Γενικά η κάθε σεζόν έχει την θεματολογία της. Ωστόσο, πέρα από τα bonus δεν αλλάζει τίποτα στη θεματολογία του παιχνιδιού. Δεν θα ήταν ωραίο για παράδειγμα τα Χριστούγεννα να Φαίνονταν όλες οι περιοχές που κάνεις αποστολές στολισμένες; ή μέσα οι ομάδες; και πιο πολλά χριστουγεννιάτικα αντικείμενα στο κατάστημα; Τουλάχιστον μερικές φορές έρχεται το καζίνο και δίνει τέτοια αντικείμενα ή και βοηθούς αλλά πιστεύω δεν είναι αρκετό. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει δώσει καμία σεζόν το αίσθημα αυτής της εποχικότητας. Είναι φανερό ότι δεν γίνετε η δουλειά που θα έπρεπε για κάτι τόσο μεγάλο όσο οι σεζόν.

 

 

8. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΑΙΧΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ (ENDGAME CONTENT)

 

Ξέρω ότι ο τίτλος μπορεί να φαίνεται περίεργος σε πολλούς επειδή το Hero Zero είναι ένα παιχνίδι που δεν έχει τέλος! Μπορείς να παίζεις για πάντα αν θες και αυτό είναι καλό! Αυτό που εγώ θεωρώ σαν "τέλος" του παιχνιδιού είναι όταν φτάνεις επίπεδο 400 και παίρνεις τον τίτλο Υπερ-ήρωας Μηδέν (Hero Zero). Το θεωρώ σαν τέλος διότι σε εκείνο το σημείο ουσιαστικά έχεις κάνει τα πάντα. Έχεις ξεκλειδώσει όλες τις ζώνες, (λογικά) έχεις επεκτείνει όπως θα ήθελες την ομάδα σου, έχεις κάνει όλες τις ειδικές αποστολές κ.α. Και γεννάτε λοιπόν το εξής ερώτημα: Για ποιόν λόγο να συνεχίζει κάποιος να παίζει Hero Zero από εκείνο το σημείο και μετά; Ξέρω ότι πολλοί θα απαντήσουν πράγματα όπως οι φίλοι, οι πρωτιές κ.α. αλλά εγώ μιλάω από άποψη ψυχαγωγίας γιατί το παιχνίδι το παίζεις για να περάσεις καλά την ώρα σου. Εφόσον έχεις ολοκληρώσει όλους σου τους στόχους και συνεχίζεις να παίζεις τότε αυτό σημαίνει ότι έχεις "ρουτινιάσει" το παιχνίδι και πλέον δεν διασκευάζεις το ίδιο. Θεωρώ ότι σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού υπάρχει μεγάλη έλλειψη. Δεν έχουμε δει νέες ζώνες, νέες ειδικές αποστολές, νέους τίτλους ίσως, κάτι καινούργιο για τις ομάδες που έχουν επεκταθεί πλήρως, έναν καλύτερο λόγο για να θες να είσαι 1ος στην κατάταξη ηρώων κ.α. Το μόνα πράγματα που υπάρχουν για τέτοιους παίχτες είναι η κρυψώνα ήρωα (επειδή οι αναβαθμίσεις παίρνουν πολύ καιρό, και είναι λίγο βαρετό να περιμένεις) και το πρωτάθλημα,  το οποίο είναι αρκετά καλό γιατί είναι ένας λόγος για να θέλεις να έχεις καλές δεξιότητες όμως οι ανταμοιβές ενώ είναι πολύ καλές δεν προσθέτουν κάποιο επιπλέον ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

 

 

9. ΣΕΡΒΕΡ

 

Είναι καλό που υπάρχουν διαφορετικοί server έτσι ώστε να είναι πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι και ο κάθε παίχτης να έχει την δική του ξεχωριστή εμπειρία. Ωστόσο το πρόβλημα τον νεκρών server παραμένει. Προσωπικά θα ήθελα να ρωτήσω την εταιρία: "Γιατί 23 server για την μικρή Ελλαδίτσα και μόνο 6 για τις Ηνωμένες Πολιτείες;" Θα έπρεπε να δημιουργούνται καινούργιοι server όταν οι προηγούμενοι έχουν γεμίσει και όχι όταν νεκρώνουν. Η στρατηγική του "φτιάχνω έναν νέο server επειδή δεν μπορώ να κάνω με άλλον τρόπο πιο ενδιαφέρον το παιχνίδι" είναι στιγμιαία και βγάζει το αίσθημα ότι η εταιρία δεν ενδιαφέρετε για τους λάτρεις του παιχνιδιού. Ειλικρινά δεν ξέρω καν τι να προτείνω για αυτό το πρόβλημα πέρα από την διαγραφή κάποιων server (ώστε να είναι λίγοι και ενεργοί) αλλά αυτό θα ήταν απλά ΆΔΙΚΟ για τους παίχτες εκείνων των server που θα διαγραφόντουσαν. Ειλικρινά δεν έχω ξανακούσει παιχνίδι που οι server να αποτελούν πρόβλημα του παιχνιδιού.

 

10. ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

 

Το Hero Zero είναι ένα παιχνίδι το οποίο ξεκίνησε πολύ δυναμικά και ήταν μια πολύ ωραία ιδέα. Ωστόσο, θεωρώ ότι δεν κατάφερε ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και κατέληξε να γίνει ένα λεγόμενο cash grab game (δηλαδή ένα παιχνίδι που προσπαθεί να βγάζει χρήμα πιο πολύ από όσο πρέπει). Είναι απλό, χαλαρωτικό και μπορεί ο καθένας να το παίξει. Πιστεύω πως έχει τη δυνατότητα να γίνει πολύ καλύτερο από όσο είναι, ωστόσο, αυτό δεν θα συμβεί μέχρι να αντιληφθούν οι προγραμματιστές τα προβλήματα και να υπάρξει μια προσπάθεια για επίλυση τους.

 

Δίνω λοιπόν στο Hero Zero μια βαθμολογία 5.5/10 (μέτριο).

 

 

Σας Ευχαριστώ όλους όσους διαβάσατε όλο το κείμενο!

Εύχομαι καλή εβδομάδα και

θα ήθελα πολύ να ακούσω την γνώμη σας πάνω σε αυτή την κριτική

(για αυτό διαβάστε και τα δύο μέρη)

 

Από εμένα καλή συνέχεια σε όλους και όλες!

BlolGR (CaptainGreece).

Πολύ ωραίο!Μπράβο σου!Συμφωνώ με τα περισσότερα από όσα έχεις γράψει! :)


  • Αυτό αρέσει στον/η BlolGR

#3 SGK313

SGK313

    Ονειροπόλος

  • Members
  • ΚουκκίδαΚουκκίδαΚουκκίδα
  • 90 μηνύματα
  • ΤοποθεσίαΑθήναι
  • Ομάδα:Ακλόνητοι
  • Κόσμος:GR4
  • Ήρωας:SGK313
Φήμη: 209

Δημοσιεύτηκε 09 Φεβρουάριος 2021 - 10:14:07

Σε γενικές γραμμές είσαι πολύ καλός σε αυτά που έγραψες, διαφωνώ βέβαια σε κάποια σημεία και ειδικότερα στον χαρακτηρισμό "χαλαρωτικό" αλλά δε θα τα χαλάσουμε εκεί. Η δε βαθμολογία που έβαλες, πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Μπράβο για τον κόπο σου, ήταν κάτι που κι εγώ το είχα σκεφτεί να το κάνω αλλά "τρόμαζα" στην ιδέα αυτή. 


  • Αυτό αρέσει σε master21, Aggelos77 και BlolGR

Φάπες,κλωτσιές και καρατιές,κι ούτε ένα λεπτό του ευρώ πια στην εταιρία.






Επίσης έχει ετικέτα με μία ή παραπάνω από αυτές τις λέξεις κλειδιά: Hero Zero, Part 2, Game Design, Review

0 χρήστες διαβάζουν αυτό το θέμα

0 μέλη, 0 επισκέπτες, 0 ανώνυμοι χρήστες